JADŁOSPIS

od 25 lutego do 8 marca 2019r.

Szkoła podstawowa i gimnazjum

PONIEDZIAŁEK  25.02.

Rosół z drobiu z makaronem(400ml), chleb razowy(50g)

WTOREK  26.02.

Pierogi z truskawkami i jogurtem naturalnym

ŚRODA  27.02.

Zupa ogórkowa z ziemniakami(400ml), chleb orkiszowy(50g)

CZWARTEK  28.02.

Fasolka po bretońsku(300g), chleb ziarniak(50g)

PIĄTEK  1.03.

Zupa mleczna z kluskami(400ml), chleb domowy(50g)

PONIEDZIAŁEK  4.03.

Zupa pomidorowa z ryżem(400ml), chleb razowy(50g)

WTOREK  5.03.

Makaron z sosem bolońskim i serem

ŚRODA  6.03.

Krupnik na podrobach(400ml), chleb orkiszowy(50g)

CZWARTEK  7.03.

Kotlet mielony(100g), bułka wyborowa(50g), ogórek kiszony

PIĄTEK  8.03.

Zupa mleczna z kaszą manną(400ml), chleb domowy(50g)

Przedszkole

PONIEDZIAŁEK   25.02.

ŚNIADANIE: chleb razowy(40g), masło(5g), wędlina(30g),

                        ser żółty(20g), warzywa surowe, kakao                                               

II ŚNIADANIE: jabłka

OBIAD:          rosół z makaronem(200ml)

                        naleśniki z twarogiem, bawarka

PODWIECZOREK: kasza manna z cynamonem, sok z pomarańczy

WTOREK  26.02.

ŚNIADANIE: zupa mleczna z makaronem literki(200ml)

                         kanapka z jajkiem, masło(5g), wędlina(30g), warzywa                        

II ŚNIADANIE: paluszki bez soli

OBIAD:           pierogi z truskawkami i jogurtem naturalnym, woda z cytryną                                                

PODWIECZOREK: galaretka z owocami

ŚRODA  27.02.

ŚNIADANIE:  płatki pełnoziarniste z mlekiem

                         kanapki z rybą i twarogiem, masło(5g), warzywa surowe

 II ŚNIADANIE:  wafle ryżowe

OBIAD:            zupa ogórkowa(200ml)

                          kotleciki z piersi indyka soute , kasza bulgur , groszek zielony                      

PODWIECZOREK: budyń czekoladowy

CZWARTEK   28.02.

ŚNIADANIE: kanapki z serem i wędliną, warzywa surowe, kakao                                                  

II ŚNIADANIE: mix warzyw                      

OBIAD:           zraziki mielone drobiowo-wieprzowe, ziemniaki(150g), surówka

                         z marchwi i jabłka, woda z cytryną                        

PODWIECZOREK:  chałka drożdżowa z bakaliami

PIĄTEK  1.03.

ŚNIADANIE:   zupa mleczna z kluskami(200ml)

                           kanapki z chleba domowego(30g),  masło(5g), twarożek

                           z rzodkiewką, dżem, warzywa

II ŚNIADANIE: marchew surowa

OBIAD:            filet z ryby, makaron pełnoziarnisty, warzywa gotowane,

                          woda z pomarańczą                        

PODWIECZOREK: ryż z musem jabłkowym

PONIEDZIAŁEK  4.03.

ŚNIADANIE:  kanapki z chleba razowego(40g), masło(5g), wędlina(40g),

                          ser topiony, warzywa , kakao                         

II ŚNIADANIE: sok marchwiowy

OBIAD:            zupa pomidorowa z ryżem(200ml)

                          racuchy z jabłkami, mleko                                                 

PODWIECZOREK: mus z kawałkami czekolady

WTOREK  5.03.

ŚNIADANIE:  zupa mleczna z płatkami (mleko 200ml, płatki 25g)

                          bułka sojowa 35g, masło 5g, jajko

                          wędlina 20g, warzywa, herbatka owocowa                       

II ŚNIADANIE: jabłko

OBIAD:            makaron z sosem bolońskim, sok owocowo-warzywny

  PODWIECZOREK: budyń waniliowy z frużeliną wiśniową

ŚRODA  6.03.

ŚNIADANIE:  kanapka z chleba orkiszowego(50g), masło(5g), ser(25g),

                          wędlina, warzywa, mleko                       

 II ŚNIADANIE: pieczywo Wasa

OBIAD:           krupnik z ziemniakami (200ml)

                         gulasz z kurczaka w sosie pomidorowym(120g), ziem-

                          niaki, brokuły, woda z cytryną                       

PODWIECZOREK: herbatniki, kawa z mlekiem

CZWARTEK  7.03.

ŚNIADANIE: płatki pełnoziarniste z mlekiem(200ml)

                        bułka grahamka(50g), masło(5g), szynka z indyka(30g), warzywa                       

II ŚNIADANIE papryka słodka

OBIAD:           kotlet drobiowo-wieprzowy, ziemniaki, ogórek kiszony, woda

                         z syropem imbirowym

 PODWIECZOREK: jogurt naturalny z truskawkami

PIĄTEK  8.03.

ŚNIADANIE: zupa mleczna z kaszą manną(200ml)

                        kanapki z chleba domowego(30g), masło(5g), twarożek ziołowy,

                        warzywa                       

II ŚNIADANIE: mix warzyw

OBIAD:          zapiekanka ziemniaczana z jajami, maślanka morelowa, surówka

                        z kapusty i marchwi                       

PODWIECZOREK: sałatka owocowa

INFORMACJE O ALERGENACH WYSTĘPUJĄCYCH  W POTRAWACH

                                    DOSTĘPNE SĄ  W KUCHNI

To Top