JADŁOSPIS

od 16.04.2018 – 27.04.2018

Szkoła podstawowa i gimnazjum

PONIEDZIAŁEK  16.04.

Zupa pomidorowa z ryżem(400ml), chleb razowy(50g),

banany(1szt)

WTOREK  17.04.

Zupa ogórkowa  z ziemniakami(400ml), chleb orkiszowy(50g),

jogurt z owocami

PONIEDZIAŁEK  23.04.

Rosół z makaronem  (400ml), chleb domowy(50g), baton musli

WTOREK  24.04.

Fasolka po bretońsku(300g), chleb razowy(50g)

ŚRODA  25.04.

Zupa grochowa z ziemniakami(400ml), chleb orkiszowy(50g)

CZWARTEK  26.04.

Pierogi z soczewicą i sosem pieczarkowym(250g)

PIĄTEK 27.04.

Płatki pełnoziarniste z mlekiem, ciastko z budyniem

Przedszkole

PONIEDZIAŁEK  16.04.

ŚNIADANIE: kanapki z wędliną i serem, warzywa surowe, mleko

 II ŚNIADANIE: mleczna kanapka                                                 

OBIAD:            zupa pomidorowa z ryżem(200ml)

                          naleśniki z twarożkiem                        

PODWIECZOREK: banany

WTOREK  17.04.

ŚNIADANIE:  zupa mleczna z płatkami(200ml)

                          kanapki z wędliną i jajkiem, ogórek kiszony, herbata

II ŚNIADANIE : pieczywo chrupkie

OBIAD:           zupa ogórkowa(200ml)

                         pierś kurczaka soute(80g), ryż brązowy(100g), brokuły(100g)

PODWIECZOREK: ryż z jabłkami i cynamonem

ŚRODA  18.04.

ŚNIADANIE: kanapki z wędliną, warzywa surowe(50g), kakao(200ml)                         

 II ŚNIADANIE:  baton muslli

OBIAD:           klopsiki gotowane w sosie koperkowym(120g), ziemniaki,

                         buraczki(100g)                       

PODWIECZOREK: kasza manna z truskawkami

CZWARTEK  19.04.

ŚNIADANIE: zupa mleczna z makaronem(200ml)

                        kanapki z serkiem topionym i wędliną, warzywa surowe

II ŚNIADANIE: słupki warzyw

OBIAD:             pierogi z mięsem                         

PODWIECZOREK: budyń czekoladowy

PIĄTEK  20.04.

 ŚNIADANIE: kanapki z pastą jajeczną, dżem, warzywa surowe, mleko                      

II ŚNIADANIE: paluszki bez soli

OBIAD:            paluszki rybne(100g), ziemniaki(150g), sos beszamel,

                          sur. z marchwi(100g), woda z cytryną                         

PODWIECZOREK: sok z pomarańczy

PONIEDZIAŁEK  23.04.

ŚNIADANIE: płatki pełnoziarniste z mlekiem

                         kanapki z szynką, warzywa surowe, herbata

 II ŚNIADANIE: pieczywo Wasa                      

OBIAD :         rosół z makaronem(200ml)

                        placki ziemniaczane, sur. wiosenna

PODWIECZOREK: jabłka zapiekane z cynamonem

WTOREK          24.04.

ŚNIADANIE:  kanapki z serem i wędliną, warzywa surowe, kakao                       

II ŚNIADANIE: marchew surowa

OBIAD:              kolorowy kociołek: pierś kurczaka(100g), cukinia(50g),

                            cebula(10g),  fasola szparagowa(150g), ziemniaki                                                       

PODWIECZOREK:  owoce z jogurtem naturalnym

ŚRODA  25.04.

ŚNIADANIE: zupa mleczna z makaronem   „literki”(200ml)

                         kanapki z wędliną, pastą rybną, warzywa surowe

II ŚNIADANIE: sok z jabłek

OBIAD:               zupa grochowa z ziemniakami(200ml)

                             placuszki z cukinii                    

PODWIECZOREK: budyń waniliowy z owocami

CZWARTEK  26.04.

ŚNIADANIE:     kanapki z wędliną i żółtym serem, warzywa surowe, kakao                       

II ŚNIADANIE: pieczywo z miodem

OBIAD:              pierogi z soczewicą i sosem pieczarkowym, sok z pomarańczy

PODWIECZOREK: jogurt

PIĄTEK  27.04.

ŚNIADANIE: zupa mleczna z płatkami(200ml)

                        jajecznica ze szczypiorkiem, bułka wyborowa, dżem truskaw-

                        kowy

II ŚNIADANIE: jabłko

OBIAD:          filet z dorsza w panierce z otrębów żytnich, ziemniaki(150g),

                        sur. z ogórka kiszonego, marchwi, kukurydzy(100g)                                                

PODWIECZOREK: ciastka z budyniem

INFORMACJE O ALERGENACH WYSTĘPUJĄCYCH  W POTRAWACH

                                    DOSTĘPNE SĄ  W KUCHNI

 

To Top