JADŁOSPIS

od 8 do 26 kwietnia 2019r.

Szkoła podstawowa i gimnazjum

PONIEDZIAŁEK  8.04.

Rosół z drobiu z makaronem(400ml), chleb razowy(50g)

WTOREK  9.04.

Pierogi z mięsem i cebulką

ŚRODA  10.04. (bez III gimnazjum)

Żurek z ziemniakami(400ml), chleb orkiszowy(50g)

CZWARTEK  11.04. (bez III gimnazjum)

Makaron z sosem carbonare

PONIEDZIAŁEK  15.04. (bez klas VIII)

Zupa pomidorowa z ryżem(400ml), chleb orkiszowy(50g)

WTOREK  16.04. (bez klas VIII)

Fasolka po bretońsku(400ml), chleb domowy(50g)

ŚRODA  24.04.

Rosół z makaronem(400ml), chleb razowy(50g)

CZWARTEK  25.04.

Makaron łazanki z kapustą i kiełbaską(300g)

PIĄTEK  26.04.

Zupa mleczna z płatkami(400ml), chleb orkiszowy(50g)

Przedszkole

PONIEDZIAŁEK   8.04.

ŚNIADANIE: kanapki z chleba razowego, masło, twarożek, wędlina, warzywa

                         kakao                                               

II ŚNIADANIE: jabłka

OBIAD:          rosół z makaronem (200ml)

                        racuchy z jabłkami                       

PODWIECZOREK: budyń z syropem

WTOREK  9.04.

ŚNIADANIE: zupa mleczna z makaronem(200ml)

                        kanapki z wędliną, warzywa, herbatka

II ŚNIADANIE: pomidor koktajlowy

OBIAD:         pierogi z jagodami                                                    

PODWIECZOREK: deser kokosowy z wiśniami

ŚRODA  10.04.

ŚNIADANIE:  kanapki z chleba orkiszowego, masło, wędlina , ser, warzywa,

                          mleko                                                     

 II ŚNIADANIE:  pieczywo Wasa

OBIAD:            żurek z ziemniakami(200ml)

                          Klopsiki w sosie koperkowym(120g), ziemniaki(200g), buraki

PODWIECZOREK: mus jabłkowy

CZWARTEK   11.04.

ŚNIADANIE: zupa mleczna z płatkami(200ml)

                         bułka graham, masło, wędlina, jajko, warzywa, herbata

II ŚNIADANIE: mix warzyw                      

OBIAD:           gulasz węgierski(120g), kluski gnocchi, sur. z kapusty i mar-

                         chewki                                                  

PODWIECZOREK:  kasza manna z cynamonem

PONIEDZIAŁEK  15.04.

ŚNIADANIE:   kanapki z wędliną i serem, warzywa, kakao                                                     

II ŚNIADANIE: jabłka

OBIAD:              pomidorowa z ryżem(200ml)

                            naleśniki z twarogiem

PODWIECZOREK: galaretka z truskawkami

WTOREK  16.04.

ŚNIADANIE:  zupa mleczna z kaszą manną(200ml)

                         bułka sojowa z rybą i wędliną, warzywa, herbata

II ŚNIADANIE: marchew surowa

OBIAD:            pierogi z mięsem i cebulką, sok z jabłek                      

PODWIECZOREK: sałatka owocowa

ŚRODA  24.04.

ŚNIADANIE:  musli z mlekiem(200ml)

                         kanapki z serkiem topionym i wędliną, warzywa, herbata                        

II ŚNIADANIE: jabłka

OBIAD:            rosół z makaronem(200ml)

                          kotleciki z piersi kurczaka(60g), ziemniaki, fasolka szpara-   

                          gowa, woda z cytryną

  PODWIECZOREK: chałka drożdżowa z serkiem homogenizowanym

                          i rodzynkami, kawa zbożowa z mlekiem

CZWARTEK  25.04.

ŚNIADANIE:   kanapki z chleba razowego z twarożkiem z rzodkiewką, wę-

                           dlina, mleko                          

 II ŚNIADANIE: pieczywo chrupkie

OBIAD:            pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek kiszony,

                          woda                                                                            

PODWIECZOREK: jabłko zapiekane z cynamonem

PIĄTEK   26.04.

ŚNIADANIE: zupa mleczna z płatkami(200ml)

                        kanapki z jajkiem i dżemem, warzywa, herbatka

II ŚNIADANIE: krakersy bez soli

OBIAD:          łosoś w sosie beszamel, makaron pełnoziarnisty, warzywa

                        gotowane

PODWIECZOREK: jogurt naturalny z owocami

 

INFORMACJE O ALERGENACH WYSTĘPUJĄCYCH  W POTRAWACH

                                    DOSTĘPNE SĄ  W KUCHNI

To Top