JADŁOSPIS

od 10 do 21 grudnia 2018r.

Szkoła podstawowa i gimnazjum

PONIEDZIAŁEK  10.12.

Rosół z makaronem(400ml), chleb razowy(50g)

WTOREK  11.12.

Pierogi z mięsem i cebulką

ŚRODA  12.12.

Żurek z ziemniakami(400ml), chleb orkiszowy(50g)

CZWARTEK  13.12.

Makaron rurki z sosem bolońskim

PIĄTEK  14.12.

Zupa mleczna z ryżem(400ml), chleb domowy(50g) 

PONIEDZIAŁEK  17.12.

Zupa pomidorowa z makaronem(400ml), chleb razowy(50g)

WTOREK  18.12.

Kociołek Marysi,  chleb domowy(50g)

ŚRODA  19.12.

Zupa jarzynowa  z ziemniakami(400ml), chleb razowy(50g),

baton musli

CZWARTEK  20.12.

Barszcz czerwony z ziemniakami(400ml), chleb pszenno-żytni

PIĄTEK  21.12.

Zupa mleczna z płatkami(400ml), chleb orkiszowy(50g)

Przedszkole

PONIEDZIAŁEK  10.12.

ŚNIADANIE: płatki pełnoziarniste z mlekiem

                        kanapki z serem i wędliną, warzywa surowe

 II ŚNIADANIE: jabłka                                           

OBIAD:             pulpety w sosie koperkowym(100g), ziemniaki(150g),   

                           sur. z ogórka kiszonego, cebulki i kukurydzy                         

PODWIECZOREK: kasza manna z cynamonem

WTOREK  11.12.

ŚNIADANIE:   kanapki z twarożkiem i wędliną, warzywa, mleko

II ŚNIADANIE : marchew surowa

OBIAD:             pierogi z mięsem i cebulką                           

PODWIECZOREK: budyń czekoladowy

ŚRODA  12.12.

ŚNIADANIE:  zupa mleczna z makaronem(200ml)

                          kanapki z chleba orkiszowego z wędliną i serem, warzywa

 II ŚNIADANIE:  sok owocowy

OBIAD:           żurek z ziemniakami(200ml)

                         łazanki z kapustą i kiełbaską                                               

PODWIECZOREK: ryż z musem jabłkowym

CZWARTEK   13.12.

ŚNIADANIE: kanapki z serkiem topionym i wędliną, warzywa, kakao                        

OBIAD:           makaron z sosem bolońskim

                         (43 osoby kanapka +soczek)                            

PODWIECZOREK:  owoc

PIĄTEK  14.12.

ŚNIADANIE:   zupa mleczna z ryżem(200ml)

                          kanapki z rybą i dżemem, warzywa, herbatka                        

II ŚNIADANIE: mix warzyw

OBIAD:            ziemniaki zapiekane z cebulką i jajkiem, maślanka owocowa                                                

PODWIECZOREK: chałka drożdżowa z bakaliami, mleko

PONIEDZIAŁEK  17.12.

ŚNIADANIE:  kanapki z serem i wędliną, warzywa surowe, mleko                         

II ŚNIADANIE: jabłko

OBIAD:            zupa pomidorowa z makaronem(200ml)

                          naleśniki z dżemem

PODWIECZOREK: owoc

WTOREK  18.12.

ŚNIADANIE:  zupa mleczna z makaronem(200ml)

                          kanapki z twarożkiem i ogórkiem świeżym, wędlina, warzywa                           

II ŚNIADANIE: sok

OBIAD:            królik w sosie śmietanowym, ziemniaki, sur. z czerwonej ka-

                          pusty, woda z cytryną                          

PODWIECZOREK: budyń waniliowy

ŚRODA  19.12.

ŚNIADANIE:  kanapki z serem i wędliną, warzywa, kakao                                            

 II ŚNIADANIE: wafle ryżowe

OBIAD:           zupa jarzynowa z ziemniakami(200ml)

                         racuszki z dyni

PODWIECZOREK: jogurt naturalny z bakaliami

CZWARTEK  20.12.

ŚNIADANIE: płatki pełnoziarniste z mlekiem

                         parówki, keczup, bułka grahamka

II ŚNIADANIE owoc

OBIAD:           kotleciki wieprzowe, ziemniaki, warzywa gotowane

PODWIECZOREK: jabłko zapiekane z cynamonem

PIĄTEK  21.12.

ŚNIADANIE: zupa mleczna z płatkami200ml)

                        kanapki z jajkiem i ogórkiem kiszonym, herbatka

II ŚNIADANIE: marchew surowa

OBIAD:          pierogi z jabłkiem i brzoskwinią

PODWIECZOREK: owoc

INFORMACJE O ALERGENACH WYSTĘPUJĄCYCH  W POTRAWACH

                                    DOSTĘPNE SĄ  W KUCHNI

To Top