JADŁOSPIS

od 26.02.2018 – 9.03.2018

Szkoła podstawowa i gimnazjum

PONIEDZIAŁEK  26.02.

Makaron z sosem Napoli(300g)

WTOREK  27.02.

Gulasz wieprzowy z pepperonatą(120g), kluski gnocchi(100g),

ogórek kiszony(100g)

ŚRODA  28.02.

Krupnik z ziemniakami(400ml), chleb razowy(50g)

CZWARTEK  1.03.

Zupa ogórkowa  z ziemniakami(400ml), chleb orkiszowy(50g)

PIĄTEK  2.03.

Zupa mleczna z kaszą manną(400ml), cchleb domowy(50g)

PONIEDZIAŁEK  5.03.

Zupa pomidorowa z ryżem(400ml), chleb razowy(50g)

WTOREK  6.03.

Zupa ziemniaczano-porowa(400ml), chleb orkiszowy(50g)

ŚRODA  7.03.

Pierogi z mięsem(200g)

CZWARTEK  8.03.

Fasolka po bretońsku(300g),  chleb domowy(50g)

PIĄTEK  9.03.

Makaron pełnoziarnisty z musem bananowo-truskawkowym(400g)

Przedszkole

PONIEDZIAŁEK  26.02.

ŚNIADANIE: kanapki z chleba razowego z serkiem topionym i węd-

                        liną, warzywa surowe, mleko                                                 

  II ŚNIADANIE: sok z pomarańczy                                          

OBIAD:            zraziki mielone(100g), ziemniaki(150g), fasolka szparagowa                        

PODWIECZOREK: baton musli

WTOREK  27.02.

ŚNIADANIE:  zupa mleczna z makaronem

                         kanapki z chleba orkiszowego z serem i szynką, warzywa su-

                         rowe

II ŚNIADANIE :paluszki bez soli

OBIAD:           gulasz wieprzowy, kluski gnocchi, ogórek kiszony                        

PODWIECZOREK: ryż z musem jablkowym

ŚRODA  28.02.

ŚNIADANIE: parówki, kanapki z masłem i twarożkiem, kakao, warzywa

                        surowe                                               

 II ŚNIADANIE: sok z marchwi

OBIAD:           krupnik z ziemniakami(300ml)

                         racuchy z jabłkami

PODWIECZOREK: budyń czekoladowy z musem jagodowym

CZWARTEK  1.03.

ŚNIADANIE: owsianka na mleku z  rodzynkami

                        kanapki z chleba orkiszowego z szynką, warzywa surowe

II ŚNIADANIE: pieczywo chrupkie z miodem

OBIAD:             zupa ogórkowa

                           kotleciki z piersi kurczaka, ziemniaki, sur. z kapusty

PODWIECZOREK: twarożek grani z jabłkiem i cynamonem

PIĄTEK  2.03.

   ŚNIADANIE: zupa mleczna z kaszą manną(200ml)

                            bułka sojowa z pastą jajeczną, warzywa surowe, dżem

II ŚNIADANIE: sok z marchwi

OBIAD:            filet z dorsza w panierce z otrębów żytnich, makaron pełno-

                          ziarnisty,  groszek z marchewką                        

PODWIECZOREK: owoce

PONIEDZIAŁEK  5.03.

ŚNIADANIE: kanapki z chleba razowego z pastą z kiełbasy, warzywa surowe,

                         kakao                                                 

 II ŚNIADANIE: baton musli                      

OBIAD :         zupa pomidorowa z ryżem(200ml)

                        naleśniki z dżemem                       

PODWIECZOREK: kasza manna z truskawkami

WTOREK   6.03.

ŚNIADANIE:  zupa mleczna z „literkami”

                          kanapki z wędliną, warzywa surowe, herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: wafle ryżowe

OBIAD:              zupa ziemniaczano-porowa(200ml)

                            wątróbka z kurczaka z jabłkami i cebulką, ziemniaki,

                             buraczki

PODWIECZOREK: talarki z ogórka świeżego i twarożku z kiełkami

                              rzodkiewki

ŚRODA  7.03.

ŚNIADANIE: pasta z makreli wędzonej, wędlina, warzywa surowe, kakao                       

II ŚNIADANIE: paluszki bez soli

OBIAD:            makaron kolorowy z mięsem indyka w warzywach pod

                          serową pierzynką, napój imbirowy                         

PODWIECZOREK: owoc

CZWARTEK  8.03.

ŚNIADANIE:     zupa mleczna z ryżem(200ml)

                            kanapki z wędliną drobiową, warzywa, herbata

II ŚNIADANIE: marchew surowa

OBIAD:              gulasz wieprzowy(120g), kasza bulgur, groszek zielony                        

PODWIECZOREK: budyń czekoladowy

PIĄTEK  9.03.

ŚNIADANIE: bułka sojowa z serem, warzywa, miód, mleko                       

II ŚNIADANIE: jabłka

OBIAD:          zapiekanka ziemniaczana z jajkami, sur. z marchwi, maślanka

                        owocowa                       

PODWIECZOREK: makaron pełnoziarnisty z musem bananowo – truskaw-

                        kowym

INFORMACJE O ALERGENACH WYSTĘPUJĄCYCH  W POTRAWACH

                                    DOSTĘPNE SĄ  W KUCHNI

 

To Top